tirsdag 19. januar 2016

Utelamper i kampen mot innbruddNår det handler om å forebygge mot innbrudd er utelamper med bevegelsessensor et godt verktøy. Det gir både belysning for deg selv og økt sikkerhet.

Når man skal finne de perfekte utelamper, er det egentlig ikke annet enn din egen fantasi som setter stopper for deg. Utvalget av utelamper er så stort at man, uansett hvilken stil og estetisk overbevisning man har, kan finne noe man liker og som passer til akkurat nettopp det man trenger dem til. Utelamper finnes som taklamper, vegglamper som de aller mest vanlige variantene, men også som mer dekorativ belysning som for eksempel passer godt om sommeren når man sitter ute og spiser middag eller har fester i hagen på varme sommerkvelder. Utelamper kan ha mange forskjellige funksjoner, men i hovedsak er det to funksjoner som gjør seg aller mest gjeldende. Dette er praktisk belysning og det er belysning for sikkerhet. Utelamper skal både lyse opp utenfor, og kunne avsløre mystisk aktivitet på eiendommen. Det er derfor mange velger å ha utelamper på baksiden av huset ved verandadøren og i hagen. Ikke fordi de bruker disse inngangene, eller kanskje spesielt ikke hagen, like mye som hovedinngangen, men nettopp på grunn av at de ikke bruker denne siden av huset like mye. Derfor vil det ofte være lettere for tyver å bryte seg inn fra denne siden av huset etter mørkets frembrudd, og derfor kan det være en ekstra god idé å sette opp utelamper sånn at de ikke lenger kan skjule seg i mørket.
Man kan velge flere ulike modeller innenfor utelamper som vil være gode til dette formålet. Hvis man ikke vil ha baksiden av huset opplyst fordi man foretrekker at det er mørkt utenfor, og ikke opplyst av kunstig lys, kan man prioritere å ikke ha lamper som lyser hele tiden. I stedenfor å ha utelamper som tennes når det blir mørkt, kan man velge utelamper som har bevegelsessensor som gir flombelysning når den blir trigget. Om noe blir det enda tydeligere avslørt når det er bevegelse i mørket, og dermed lettere å oppdage mystisk aktivitet, noe som vil gjøre det enda vanskeligere for innbruddstyver å komme inn på eiendommen usett. Når det er snakk om forebyggelse av innbrudd er utelamper faktisk er virkelig godt verktøy, fordi mange tyver får en ubehagelig overraskelse når de går fra å bevege seg mot huset i mørket, til å plutselig bli overrasket og stå fullstendig eksponert i flombelysning. Det vil for mange innbruddstyver være nok til å trekke seg, fordi de allerede føler seg eksponert, og dermed i faresonen for å bli oppdaget. Denne typen utelamper er også ekstra strømbesparende fordi de bare kommer på ved bevegelse. Når man velger utelamper med bevegelsessensor er det viktig å tenke over valget av pære. En led-pære vil for mange være det beste valget, for de er mye mer energibesparende enn en vanlig glødepære, samtidig som den er mer effektiv enn en sparepære, som ikke vil fungerer særlig godt mot innbruddstyver fordi den bruker tid på å komme opp på maks styrke. En led-pære er det beste hentet fra begge to, og et god alternativ til dine utelamper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar