mandag 4. januar 2016

Vegglamper som hovedbelysning i stue
Belysning i stuen kan skape stemning, gi godt arbeidslys, komplimentere det naturlige dagslyset og være viktige visuelle innslag i interiøret.

Vegglamper er en av de mest populære lampene når vi snakker om belysning til stue. Dette er fordi vegglamper står som et alternativ til den tradisjonelle belysning i stue som ofte har vært assosiert med taklamper. Det vegglamper kan som er annerledes er basert på at taklamper fungerer som en, stor lyskilde midt i rommet, mens vegglamper på sin side gir mulighet for å sette opp lyskildene akkurat der man vil. Dermed kan man mye lettere skape en skreddersydd belysning som er klart bedre designet til rommet, og kan tilpasses etter hvilke behov man har i forhold til belysning i stue. En taklampe vil ikke på samme måte kunne gi en fleksibel løsning, fordi vegglamper nettopp har den fordelen at det er mange forskjellige lyskilder som er plassert rundt omkring i rommet.
Belysning i stue skal i hovedsak sees på som et supplement til det deilige dagslyset som vi får inn i rommene våre, og fungere som en fleksibel løsning der man utnytter dagslyset til det fulleste samtidig som man tilrettelegger som best mulig for den spesifikke aktiviteten som skal foregå i stue. Belysning til stue skal derfor ha mange forskjellige egenskaper, og det å installere mange forskjellige lyskilder rundt omkring i rommet, for eksempel gjennom vegglamper, vil gi en større fleksibilitet både når det kommer til å kunne øke den kunstige belysningen gradvis i takt med at dagslyset forsvinner og mørket bryter frem, men også i forhold den spesifikke aktiviteten som man gjør i rommet. Hvis man både har spisebord, sofagruppe og en arbeidsstasjon eller lesekrok i stuen kan man lett forestille seg at disse tingene krever ulik type belysning, og dette er vegglamper med til å utfylle når det kommer til belysning i stue.

Hvilken type belysning i stue man velger avhenger også av hvilken stil interiøret har, og hvilken rolle man synes at belysningen skal ha. For mange assosieres kanskje ordet vegglamper med gammeldagse løsninger, men sannheten er at det finnes et bredt utvalg av vegglamper fra store lampedesignere som gir mulighet for at enhver stil og smak innenfor interiør ville kunne tilfredsstilles blant det som det moderne markedet for vegglamper har å tilby. Belysning i stue, der vi oppholder oss mange timer i løpet av dagen, er viktig fordi vi skal slappe av, føle oss hjemme, og lyset skal derfor kunne gi en god stemning. Belysning i stue blir også viktig fordi den representerer stilen vår, og ved riktig bruk kan vegglamper og andre lamper være bevisste blikkfang i interiøret. Vegglamper er et godt alternativ når det kommer til belysning i stue, og det finnes mange gode serier av lamper hos flere designere, der man kan få taklamper, vegglamper, bordlamper og arbeidslamper innenfor den samme stilen, sånn at man lettere kan fullende et estetisk uttrykk gjennom hele leiligheten, eller huset. Lampene skal nemlig ikke bare gi det lyset man ønsker, men kan også være bevisste (eller ubevisste) statement pieces i interiøret som et bærende element i innredning. Når man skal velge belysning i stue er det derfor en god idé å tenke seg godt om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar