mandag 30. november 2015

Baderomsbelysning: visuelt uttrykk og funksjonalitet
Belysningen på badet skal ikke bare være funksjonell, men også passe inn i stilen vår og gi oss rom til variert belysning etter ulike behov og stemninger.

Interiør og belysning har gjennom årtiene endret seg i takt med trendene i tiden. Fra å være funksjonell belysning, har baderomsbelysning i våre moderne hjem fått en rikere og mer variert rolle. Belysningen har blitt en del av det visuelle uttrykket i hjemmene våre som igjen kan sies å reflektere oss og vår stil, og handler ikke bare om lampenes selvstendige visuelle uttrykk, men om det lyset den bidrar med.
Baderomslamper er nok ikke det første man tenker på når det kommer til interiør og belysning, men lampens funksjon er utover å bidra med lekkert lys, også med til å skape en behagelig atmosfære, noe som nettopp er en viktig del av badeværelset, der man ofte stresser ned med et deilig bad eller en liten spa session etter en lang dag. En god baderomslampe er en som faller naturlig inn i det visuelle uttrykket, og er enten et blikkfang i seg selv eller et usynlig element gjemt som spotter eller en naturlig del av interiøret. De ulike baderomslampene på markedet representerer mange forskjellige stiler, og finnes i mange forskjellige varianter og utforminger som tiltaler ulike trender i tiden.
Dette betyr at det er rik mulighet for å finne en baderomslampe som både oppfyller kravene til god belysning, og samtidig passer inn i hjemmets og individets personlige stil. Belysningen på badet skal både kunne være sterk og klar, til når man skal sminke seg og har behov for noe som imiterer dagslys, særlig når dagene er korte og morgenene mørke, men det skal også kunne reguleres så det kan passe til et deilig avslappende bad etter en lang dag. En baderomslampe med dimmer ville være ideelt for dette og gir mulighet for et brede visuelt uttrykk gjennom lyset alene. Hvis man velger en variant der man har en baderomslampe i taket, for eksempel i form av spotter med dimmere, og en annen lyskilde ved speil eller hyller, har man mulighet til å variere lyset mer ved å kunne skru av den ene lampen hvis man vil ha en mer avslappet stemning og kun vil bruke spottene i taket med mulighet for å endre lysstyrken. På denne måten kan man si at det brede utvalget av baderomslamper ikke bare skal kunne tilfredsstille et praktisk og funksjonelt behov, men også kunne bidra til et bestemt stilistisk uttrykk og som et stemningsgivende element. Hvilken baderomslampe som appellerer til oss har med alle disse forskjellige elementene å gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar